Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Vyšnių sriuba

Reikės:
Sriubai:
350 g vyšnių;
800 ml vandens;
1 v.š. krakmolo (su kaupu);
cukraus pagal skonį.

Virtinukams:
80 g pieno;
200 g miltų;
1 nedidelis kiaušinis;
vyšnių.

Sriubai: iš vyšnių išimame kauliukus, užpilame vandeniu, užverdame ir išjungiame viryklę. Paliekame dešimčiai minučių "prisitraukti". Po to didžiąją dalį vyšnių išgriebiame ir sutriname į tyrę. Supilame atgal į puodą su likusiomis vyšniomis ir vandeniu. Beriame cukraus. Užverdame. Puodelyje ištirpiname krakmolą ir maišant atsargiai supilame į verdančias vyšnias. Sriuba sutirštėja. Palaukiame kol užvirs ir išjungiame viryklę. Atvėsiname.

Virtinukams: pieną, kiaušinį, miltus išmaišome ir išminkome. Gaunasi minkoma tešla. Ją iškočiojame, ir gaminame virtinukus - koldūniukus įdarydami vyšniomis be kauliukų.
Virtinukus išverdame vandenyje.
Į lėkštę dedame virtinukų, užpilame juos vyšnių sriuba. Skanaus.

Labai skani sriuba.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą