Reikės:
tešlai:
100 g sviesto;
2 kiaušinių tryniai;
2 kiaušiniai;
100 g cukraus;
150 ml pieno;
14 g mielių;
650 g miltų.
Mieles štriname su cukrumi iki skystos masės. Supilame jas į pašildytą pieną, beriame cukrų, pora šaukštų miltų ir paliekame dešimčiai minučių.
Po to supilame išlydytą sviestą, kiaušinius, kiaušinių trynius, išmaišome. Supilame po truputį miltus. Tešla turi gautis minkšta, minkoma, ne per kieta. Gerai išminkius tešlą, paliekame, kad ji pakiltų.
Įdarui:
džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų. Sumalame juos mėsmale. Išmaišome.
Tešlą padaliname į keturias dalis. Iškočiojame iš vienos dalies apvalų skritulį. Jį daliname į aštuonias dalis, imame veną dalį, dedame ant plačiausio galo įdaro ir susukame ragelį.
Aptepame kiaušinio tryniu.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20min 180C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą