Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2014 m. kovo 4 d., antradienis

Kiaulienos kotletukai ant iešmelio

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
10 vnt džiovintų abrikosų;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
150 ml avižinių dribsnių;
druskos pagal skonį;
0,5 cm imbiero šaknies(labai nedidelis gabaliukas);
mėgiamų prieskonių.

Maltą mėsą sumaišome su tarkuotu svogūnu, smulkiai pjaustytais džiovintais abrikosais (prieš tai išmirkytais ir nusunktais), imbierą išspaudžiau su česnako spaustuku į maltą mėsą. Dedame avižinius dribsnius, druską, prieskonius ir išminkome. Imame keturis medinius iešmelius ir ant kiekvieno dedame ketvirtadalį paruošto faršo (suformavus pailgus kotletukus). Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 25min 180C.

Padažui:

grietinę sumaišome su pomidorų padažu, dedame pagal skonį druskos ir įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių. Išmaišome. Patiekiant patiekalą užpilame ant jo padažo.

Pas mane nuotraukoje be padažo (šiuo metu nevalgau grietinės).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą