Reikės:
2 morkos;
1200 g maltos vištienos;
1 kiaušinis;
3 saujos avižinių dribsnių;
saliero gabaliukas (šakninio);
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
džiuvesėlių kotletų apvoliojimui.
Morkas nuskutame, supjaustome storais griežiniais (aš padalinau morkas į dvylika storų riekelių), sudedame į puodą ir išverdame. Nusunkiame.
Maltą vištieną sumaišome su druska, prieskoniais, tarkuotu salieru, kiaušiniu, avižiniais dribsniais. Masė gaunasi ne skysta. Iš paruošto faršo formuojame kotletus, dedame į vidų morkos riekę, apvoliojame džiuvesėliuose ir perveriame mediniu iešmeliu. Taip padarome su visa mėsa. Man gavosi dvylika kotletų - tiek, kiek morkų gabaliukų.
Sudedame į kepimo skardą ir kepame apie pusvalandį 180C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą