Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2014 m. kovo 15 d., šeštadienis

Kiaulienos maltiniai

Reikės:
0,5kg maltos kiaulienos;
120 ml vandens;
mėgiamų prieskonių
2 v.š. krakmolo;
druskos pagal skonį;
1 svogūno.

Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje. Svogūną sumaišome su malta mėsa, prieskoniais, druska, vandeniu ir krakmolu. Išminkome. Masė gaunasi ne kieta, lipni. Formuojame kotletus, apibarstome juos džiuvesėliais laikant rankose, kad gražiai iš visų pusių apliptų. Į lėkštę su džiuvėsiais jų nedėjau, nes kotletukai labai minkšti, tad man geriau buvo barstyti ant jų džiuvėsius rankose. Sudedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie 35 min 175C kol gražiai apskrus.
Nerealiai minkšti, sultingi kotletai. Valgė net mano mažoji, kuriai jau šiaip viskas neskanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą