Reikės:
tešlai:
125 ml pieno;
2 a.š. sausų mielių;
1 kiaušinio trynio;
50 g cukraus;
50 g sviesto;
žiupsnelis druskos;
miltų, kad tešla būtų minkoma.
Įdarui:
100 g žemės riešutų;
1 kiaušinio baltymas;
3 v.š. cukraus;
25 g sviesto.
Užminkome mielinę tešlą. Ją man minkė duonkepė - viską sudėjau į ją. Iš pradžių šiltą pieną, tada mieles, kiaušinio trynį, cukrų, tirpintą sviestą, druską, miltus. Kai tešla išminkyta ir pakilusi, ją imame ir iškočiojame stačiakampiu lakštu. Dedame įdarą, susukame ritinėlį ir supjaustome ritinėliais. Dedame į kepimo skardą ir kepame įkaitintoje 175C orkaitėje apie 20 min.
Įdaro ruošimas:
Baltymą išplakame iki snatndumo. Dedame į jį maltus riešutus, tirpintą sviestą ir cukrų. Išmaišome.
Bandelės labai skanios.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą