Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2011 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis
Beždžionių duona
Internete galybės šio skanėsto receptų. Išsirinkau vieną ir pabandžiau. Patiko. Kvapnu, skanu.
Reikės:
Tešlai reikia:
120 ml pieno;
40 ml vandens;
2 v.š. ištirpinto sviesto;
40 g cukraus;
11 g šviežių mielių;
320 g miltų (jei tešla labai limpa prie rankų, miltų gali reikėti ir daugiau).
Tešlos gabaliukų apvoliojimui reikia:
~1/2 puodelio tirpinto sviesto;
~1,2 puodelio cukraus;
2 a.š. cinamono
Pieną, vandenį, sviestą dėti į dubenį ir mikrobangėje pašildyti, kol sviestas ištirps. Išmaišyti. Kai nebus labai karšta, o šiek tiek šilta, sudėti cukrų ir mieles. Išmaišyti kol ištirps mielės. Dėti miltus, žiupsnelį druskos ir išminkyti tešlą. Uždengti tešlą rankšluosčiu ir palikti, kad pakiltų (apie porai valandų).
Pakilusią tešlą perminkyti. Atgnybti mažą gabaliuką (graikinio riešuto dydžio) ir apvolioti apvoliojimo mase - iš pradžių tirpintame svieste, po to cukraus ir cinamono mišinyje. Taip daryti su visa tešla. Rutuliukus dėti vieną ant kito kepimo skardoje. Palikti valandai, kad pakiltų. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros ir šauti paruoštą pyragą. Kepti apie 30 min.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą