Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2011 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis
Keptas tinginys
Reikės:
200 g sausainių;
60 g sviesto;
1 kiaušinis didelis;
stilinė cukraus;
60 g smulkintų riešutų (migdolai, lazdyno, graikiški)
60 g šokolado.
Sausainius sutrupinam, sumaišom su šiek tiek susmulkintais riešutais ir atidedam į šalį. Šokoladą ištirpiname dubenėlyje su sviestu. Atskirai sumaišome kiaušinius su cukrumi, supilame praaušusią šokolado ir sviesto masę, išmaišom. Gautą masę supilam ant sausainių, gerai viską sumaišome. Kepimo skardelę išklojame kepimo popieriumi ir į ją sukrečiame sausainių masę. Masę paspaudžiame, jog pasiskirstytų tolygiai. Šauname į iki 170C įkaitintą orkaitę ir kepame lygiai 20 min (tik ne ilgiau, nes sugadinsite pyragą ir bus neskanus). Ištraukiame iš orkaitės, leidžiame atvėsti ir dedame į šaldytuvą, jog sustingtų. Geriausiai palikti per naktį ar bent kokias 3 valandas.
Tikrai labai neblogas šio tinginio - pyrago skonis. Toks kaip tinginys, tik šiek tiek kažkuo kitoks :-) Labiau "pyragiško" skonio.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Skanu. Išbandžiau. Bijojau, kad nieko gero gali nesigauti, bet skonis pranoko lūkesčius.
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko. Šio tinginio skonis tikrai kitoks, negu mums įprasto. Bet tikrai skanus.
AtsakytiPanaikinti