Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Moliūgų sriuba su sausainiais



Reikės:
400 g moliūgo;
1 svogūno;
100g liesos grietinėlės;
druskos pagal skonį;
pipirų pagal skonį
duonos lazdelių arba nesaldžių sausainių, krekerių.

Svogūną pakepiname su trupučiu aliejaus ir dedame į puodą. Dedame smulkiau pjaustytą moliūgą, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir verdame kol moliūgas suminkštės. Tada sutriname viską trintuvu iki vienalytės masės. Užpilame grietinėlės, pasūdome jei reikia, dedame pipirų. Pakaitiname, bet neužverdame, nes grietinėlę sutrauks smulkiais grūdeliais.
Pilstome į lėkštes. Ant sriubos viršaus pabarstome aštrių, sūrių ar pikantiško skonio sausainių trupinukų arba duonos lazdelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą